Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

ENTREGA DE LES PRIMERES ARMILLES PER A PROTEGIR ELS GOSSOS DE LES ZONES AMB EMERGÈNCIA CINEGÈTICAEntrega de les armilles

Entrega de les primeres armilles per a protegir els gossos de les zones amb emergència cinegètica

Armilles4

13/07/2023
Els caçadors gironins han capturat més de 22.000 senglars des de l'inici de la temporada

La temporada de caça ordinària, que ha anat de setembre a abril, ha acabat amb uns 14.000 exemplars capturats, segons les dades provisionals. Aquesta xifra són els caçats pels federats i són dades ja comptabilitzades. Queden encara algunes societats per comptar i, per tant, la xifra encara serà més alta.  

Pel que fa a l’emergència cinegètica, s’han capturat 3.342 a les Gavarres, el que suposa un 74% dels objectius mentre que a l’altre massís, Rocacorba, s’ha aconseguit un 97% dels objectius, amb 2.159. Aquestes dades, de 30 de juny, fan veure que Rocacorba ja ha superat els objectius marcats pel Departament d’Acció Climàtica i Gavarres ja s’acosta al 85% a mitjans de juliol. Una mostra del compromís dels caçadors amb assolir les peticions recollides per l’administració davant del risc que suposa la plaga dels senglars. 

Aquest dimecres, la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça ha fet entrega de les armilles per protegir els gossos que intervenen en les batudes. En total, són 450 armilles de les quals s’ha fet entrega ja de 315. Els 135 restants estan pendents de rebre el material. Aquestes armilles es donen a les societats i colles de les zones on s’ha declarat l’emergència cinegètica i han participat activament en complir els objectius marcats pel Departament. 

<< Tornar