Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

ACORD PER LA RECOLLIDA DEL SENGLAR FORA DE LA TEMPORADARecollida de senglars

31/03/2023
Hi haurà una empresa de Fornells que estarà operativa d'abril a agost

Segons reunió mantinguda amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona i el punt logístic Lantxaga (antic Senglar de Girona) a Fornells de la Selva,  us comuniquem que s’ha arribat a l’acord que aquest establiment continuï recollint senglars durant els mesos d’abril a agost. Les recollides s’efectuaran tots els dissabtes i els diumenges a partir del proper cap de setmana. 

Per portar els porcs senglars abatuts al punt logístic s’haurà de comunicar prèviament (el dia abans) la intenció de realitzar la batuda o el recorregut nocturn trucant o enviant un WhatsApp al senyor Juan Zandio, al telèfon 689 233 030.

Durant els mesos de juliol i agost, es realitzarà també la recollida al punt logístic Morcolain de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa). Qui vulgui portar els porcs senglars abatuts en aquest punt de recollida, caldrà que prèviament ho comuniqui al telèfon 689 233 030 (Juan Zandio).  

Des de la Federació Catalana de Caça Territorial de Girona recomanem efectuar els recorreguts nocturns les nits de divendres i dissabte per poder gestionar millor les recollides dels porcs senglars. També recomanem que es dugui a terme el transport dels porcs senglars amb la màxima brevetat possible un cop finalitzada la batuda a fi de millorar la qualitat de les canals que hi arribin i , per tant, la possibilitat que puguin realment entrar a la cadena alimentària.  

D’altra banda, un altre punt que des de la Federació s’ha treballat amb el Departament d’Acció Climàtica és la consideració de comptabilitzar els porcs senglars abatuts durant el període no hàbil de caça a través de la subvenció de la Generalitat que atorga el Departament.

<< Tornar