Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

CRÒNICA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA DE GIRONA 2021 DE LA TERRITORIAL DE GIRONAUn moment de la reunió

14/06/2021
S'ha celebrat a l'Espai Riudaura de Santa Cristina

La Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça ha celebrat aquest dissabte la seva Junta General Ordinària i la reunió de caps de colla. La trobada s’ha pogut fer de manera presencial a l’Espai Riudaura, de Santa Cristina d’Aro. 

Precisament, el primer que s’ha fet ha estat firmar un conveni amb l’alcaldessa del municipi empordanès, Lourdes Fuentes, i el president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez. El document inclou la celebració de la fira Girocaça fins el 2024 a Santa Cristina. Un esdeveniment que aquest any no s’ha pogut celebrar perquè en el moment de l’aixecament de les restriccions no hi havia temps material per poder-la organitzar amb condicions.

Un cop feta la salutació institucional de l’alcaldessa, ha començat ja la Junta General Ordinària. El primer que s’ha fet, a petició del president de la Territorial de Girona, Josep Blanquera, ha estat guardar un minut de silenci en record als morts per la Covid. 

Durant la Junta s’ha fet una memòria d’activitats fetes al 2020 i els projectes de futur per aquest 2021. Se seguiran fent els seguiments de poblacions de perdiu xerra, de tórtora comuna i, en el cas de l’Alt i el Baix Empordà, el seguiment del becadell comú. Aquest últim programa permet fer un aprofitament sostenible i adaptatiu de l’espècie. Serà el primer cop que es farà també a l’Alt Empordà, on s’amplia aquest projecte. 

En caça major s’incrementaran les mesures informatives i de seguretat per a les batudes del senglar. En aquest sentit, la Territorial de Girona ha acordat unes plaques informatives per senyalitzar batudes i es delimitaran millor algunes de les zones de batuda amb cintes de plàstic. També es mantindrà el cens de la població de senglar a les Gavarres i Rocacorba, que es preveu mantenir aquest any i el 2022. A nivell de població, també se seguirà fent el de població d’isard a Serra Cavallera i a la Serra de Montgrony. 

El pressupost de la Federació per aquest any és de 221.400€. El 2020 va quedar un romanent de 35.4555,42€, bàsicament perquè part dels diners previstos per activitats i campionats no es van executar durant la pandèmia. 

Entre els continguts tractats hi ha hagut la necessitat de posar-se al dia en els Reglaments de Protecció de Dades per a les diferents colles i societats i donar compte de preus per a la temporada. 

<< Tornar