La Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça ha participat en un reportatge de La Vanguardia sobre l'aprofitament de la carn de caça. Aquest article ha sortit publicat a les pàgines de 'Vivir' de l'edició d'aquest dissabte d'un dels principals diaris catalans.
La periodista Rosa Maria Bosch ha entrevistat al vicepresident primer de la Territorial, Joan Espona, que ha parlat del projecte que ja ha arribat a la Generalitat de crear una empresa que processi aquí la carn. Tot i que molta de la carn caçada s'exporta o acaba en contenidors, s'han fet avenços en aquest sentit en els darrers anys.
Us en deixem alguns fragments:
'Des de la Federació Catalana de Caça vam presentar a la Generalitat un projecte perquè avalés la creació d’una empresa que processi aquí la carn”, apunta Joan Espona, vicepresident de la Federació de Caça de Girona. Des d’ Acció Climàtica afirmen que veuen “amb bons ulls la possibilitat i la viabilitat” d’aquesta iniciativa, que suposaria fer un pas mes en el pla de “posar en valor i promoure” que els ciutadans comprin aquesta classe de proteïna.
Joan Espona vol destacar que últimament s’ha avançat, ja que abans “la majoria de senglars acabaven als contenidors” que hi ha en 52 localitzacions de Catalunya. L’aprovació d’una ajuda de 25 euros per animal mort i transportat fins a un punt logístic ha propiciat que els caçadors els deixin en aquestes infraestructures i, per tant, se’n faci un aprofitament més rellevant. Acció Climàtica concreta que es van atorgar un total de 546.000 euros a aquest col·lectiu per aquest concepte durant la campanya 2022-2023.
Espona lamenta la progressiva reducció del nombre de caçadors per la falta de relleu generacional i per la pèrdua d’atractiu per als joves d’aquesta activitat. De les 85.743 llicències de caça amb arma de foc emeses el 2013 es va baixar a les 57.266 de l’any passat.