El passat dissabte dia 10 d'Abril la colla del senglar de Viladrau va organitzar una "cacera" de deixalles per l'entorn natural del municipi, aquesta iniciativa junt amb el suport de l'Ajuntament tenia com a objectiu conscienciar sobre l'impacte de l'incivisme a la natura i fer conèixer les tasques que els caçadors realitzen en benefici del medi natural, sovint desconegudes per la major part de la població, i que van molt més enllà de la pròpia acció de caçar.
Els caçadors estimem el medi ambient i som els primers interessats en preservar l'entorn i els ecosistemes en les millors condicions possibles ja que d'aquestes condicions i del manteniment dels hàbitats naturals en depenen les espècies que cacem en les èpoques permeses i en les quantitats oportunes per a garantir la sostenibilitat i continuïtat de la nostra activitat.
En aquest sentit, un cop finalitzada la temporada de caça no acaba l'activitat dels caçadors sinó que canvia de signe i passa de ser una activitat extractiva d'uns recursos renovables a ser una activitat preventiva, de manteniment, cura i millora de l'entorn.
L'arranjament de camins d'ús públic i privat, les estassades puntuals per a prevenir incendis, les recollides de deixalles, l'obertura de corriols, la recuperació de fonts, l'adequació de les trenques per evitar que les pluges malmetin els camins, etc... són tasques que duem a terme quan finalitza la temporada de caça però que per a nosaltres son un deure com a caçadors ja que sabem que de la cura que tinguem del medi en depèn la continuïtat dels boscos, dels camps, dels animals i, en definitiva, del nostre estil de vida.
Aquest any, hem percebut un increment significatiu d'usuaris del medi a causa de la pandèmia i això ha comportat una explosió de deixalles causades per una minoria irresponsable i irrespectuosa però que té efectes terribles sobre el nostre entorn.
Per això vam creure que era el moment oportú per a obrir les portes de la societat de caçadors i convidar a participar a tothom d'aquesta recollida anual de deixalles, més de quaranta persones hi van participar i en total vam recollir 1,5 tones de brossa.