Aquesta temporada hem ampliat l’àmbit dins el qual ens havíem mogut fins ara, adreçat als i les alumnes de primària i secundària. En aquest sentit, hem adaptat el nostre projecte per arribar també als nens i nenes d’un a dos anys de les escoles bressol. En aquestes trobades amb els infants tractem de familiaritzar-los, d’una manera lúdica i pedagògica, amb les diferents espècies cinegètiques de Catalunya, tant de caça major com de caça menor.
L’activitat ha estat molt ben rebuda, tant pels nens com per les educadores, que van gaudir d’una experiència enriquidora a través d’un conte ”Els sons dels animals, banyes i quatre plomes”
S’ha apostat per anar més enllà de les imatges i treballar d’altres sentits, com són el tacte i l’oïda, de manera que tots han pogut tocar el plomatge d’una perdiu, veure com n’és de llarg el bec d’una becada, comprovar el pes d’una banya de cérvol i diferenciar-la de la d’un d’isard.
L’altra cara d’aquest projecte es consolida amb els Cicles Formatius, de grau mitjà i superior. En aquest cas, el passat mes de febrer varem visitar l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners. Dins aquesta sessió vam aprofitar per acostar a l’alumnat les tasques tècniques de la Federació de Caça, els seguiments i els projectes que s’hi desenvolupen i desgranar les mancances i les oportunitats que tenim al sector.
L’educació i la divulgació té la intenció d’acostar-nos a aquella part de la societat que està més allunyada del món cinegètic, especialment per desconeixement de les problemàtiques existents actualment i per desconeixement del funcionament de les societats de caçadors.
Considerem que explicant-nos, des del respecte i l’objectivitat, acceptant errors, però també reivindicant encerts, podrem veure els fruits d’aquest projecte.