Ahir vam viure un dia molt especial al poder compartir amb els alumnes d’aquesta prestigiosa escola d’hoteleria gironina unes hores explicant diferents aspectes d’interès vinculats amb l’activitat cinegètica i, en especial, sobre la necessitat i els beneficis d’incorporar la carn de caça a les nostres cuines.
En aquesta trobada amb el futurs hostalers del nostre territori, un fet que té una significació força especial per la labor prescriptora de l’hostaleria a l’hora de fomentar i potenciar l’aprofitament i l´ús habitual d’aquesta carn, amb unes fantàstiques qualitats organolèptiques, ecològica, de proximitat i a l’abast de tothom, van participar Maria Bertran tècnica de la FCC de la Territorial de Girona, Dani Camacho, tècnic de la FCC i Arnau Padrosa gerent de Senglar de Girona.
Una gran experiència, que va comptar amb l‘assistència d’uns 30 alumnes i professorat que van seguir amb gran interès i participació totes les intervencions dels ponents per explicar l’aprofitament dins la gastronomia de la carn de caça. També es va aprofitar aquesta trobada per portar les aus amb el seu plomall perquè poguessin veure in situ com són, així com diferents talls de carns envasades al buit.
Sens dubte, una profitosa iniciativa que caldrà seguir fent en un futur en aquest i en altres àmbits, amb l’objectiu d’incorporar als nostres hàbits alimentaris, com ja passa en altres països d’Europa, la carn de caça, que ocupa un destacat i privilegiat lloc a les cuines dels restaurants i les domèstiques.