Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · NOTÍCIES

PONTÓS ACOLLIRÀ LA PRIMERA EDICIÓ DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE GOSSOS DE RASTRE SOBRE PORC SENGLARCampionat rastre

11/04/2024
Serà el 27 i 28 d'abril i els guanyadors passaran al campionat espanyol

Donant resposta a la petició de molts competidors d’aquesta modalitat competitiva, el dissabte 27 i el diumenge 28 d'abril se celebrarà la primera edició  d’aquest campionat, que té com a principal objectiu poder valorar les qualitats de sis gossos de rastre en lot i individual, especialment ensinistrats per la caça del senglar, realitzant un acostament en condicions exactament iguals que en una acció de caça, però sense la utilització d’armes de foc.

Perquè el treball del gos sigui tingut en consideració, aquest deurà seguir el rastre del senglar, marcant-lo amb la veu obligatòriament, fins a arribar a la jaça, on l’haurà de marcar correctament, per poder permetre identificar la seva ubicació, o si aquest pren la fuita, iniciar la seva persecució.

 

Dues intenses jornades de competició

La prova tindrà una durada de 2 dies, amb un sol jurat per dia, que estarà format per 3 o 4 persones, amb un president del jurat entre elles. L’edat de participació del gos serà d’entre 15 mesos (mínima) i 10 anys com a màxim.

L’hora de trobada serà a les 7 hores del matí (tant a la jornada del dissabte com la de diumenge) a la Piscina Municipal de Pontós, per realitzar el sorteig del lloc on es buscaran els rastres i l’ordre de sortida de cadascú. Tot seguit, tindrà lloc la sortida per buscar una petja, després d’haver nomenat un acompanyant local per part del president del jurat.

El participant escollirà entre el seu lot, el gos que vol per localitzar el rastre. Aquest, treballarà sempre lligat a una corda o corretja. Des del moment que el gos de rastre assenyala una bona trencada o una entrada, el conductor aturarà el gos i marcarà l’entrada amb un senyal ben vistós, assegurant-se, si és possible, de la bona direcció i evitant fer massa soroll amb la finalitat de no molestar els senglars, en el cas que estiguin “ajaçats” a poca distància.

El conductor i el seu acompanyant tornaran al punt de trobada i faran part de les seves constatacions al president del jurat, el qual prendrà nota del lloc, per més tard fer-lo figurar en el resum de la jornada. 

Els participants que aconsegueixin pujar a pòdium, seran els escollits per representar a Catalunya al XXXI Campionat d'Espanya de rastre sobre senglar, del pròxim mes de juny a Astúries.

Organitzada per la Federació Catalana de Caça juntament amb la Representació Territorial de Girona, agraïm la col·laboració de l’Associació Esportiva de Caça de Pontós, l’Ajuntament de Pontós, i als nostres patrocinadors Mutuasport i Libra Affinity.

<< Tornar