Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · NOTÍCIES

COMUNICAT DE LA TERRITORIAL DE GIRONAComunicat 23

04/09/2023
Arran dels fets ocorreguts a Arbúcies aquest 3 de setembre

Aquest diumenge, al voltant de les 9 del matí, un grup de caçadors estaven fent una batuda a Arbúcies, concretament a la zona de Can Riera de la Pineda. Els organitzadors de la batuda van sol·licitar divendres els permisos necessaris per a celebrar-la i aquesta estava senyalitzada i complia amb els requisits establerts per la normativa. 

 

A l’interior d’aquesta zona de batuda, per causes desconegudes, hi havia un home en un rierol molt enfonsat i sense roba d’alta visibilitat. Aquest home ha rebut l’impacte accidental d’un dels participants en la batuda, que ha disparat a un senglar a 50 metres de distància. El projectil ha impactat sobre l’home causant-li la mort. Quan han passat els fets, els participants estaven situats correctament als llocs de batuda i dins d’una zona perfectament senyalitzada. 

 

Davant d’aquests fets, la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça, vol expressar, en primer lloc, el condol a la família i entorn de la víctima. Així mateix, volem valorar l’esforç que fan les diferents colles de caça per comunicar i senyalitzar correctament les batudes, les quals convé respectar. D’altra banda, ha posat a disposició, tant del caçador que ha efectuat el tret com de la colla organitzadora de la batuda, els serveis jurídics de la Federació.

 

Precisament, aquest diumenge coincidint amb l’inici de la temporada, la Federació Catalana de Caça, haa posat en marxa una campanya per conscienciar als diferents usuaris del medi natural sobre la importància de respectar la senyalització de les batudes de caça i recordar que la seguretat al medi natural és una responsabilitat compartida per tots els seus usuaris. 

<< Tornar