Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · NOTÍCIES

COMUNICAT DE LA JUNTA DE LA TERRITORIAL DE GIRONAComunicat

29/08/2023
Aprovat per unanimitat dels seus integrants

Comunicat oficial de la Territorial de Girona

 

Davant l’aparició als mitjans de comunicació de titulars on s’assegura que els caçadors gironins acorden anar a la vaga indefinida a partir del 3 de setembre, la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça vol manifestar el següent:

 

L’any passat, la Territorial de Girona va encapçalar la protesta del sector de la caça amb una aturada de l’activitat coincidint amb l’inici de la temporada de caça. La Territorial, que aglutina 7.300 federats gironins, ho feia per un malestar i la imposició de mesures en l’Ordre de Vedes. Una decisió presa per votació dels representants de les més de 180 societats federades i caps de colles de senglar.

 

Des d’aleshores, tan representants de la Territorial com de la mateixa Federació Catalana de Caça, han estat negociant millores cap al col·lectiu que encaixin amb un reconeixement a la tasca que fan per fer front a un problema de país, com és la plaga de senglars i les incidències que té en conreus, sinistralitat i amenaça a la indústria càrnia. En aquesta línia, s’està treballant en millorar la normativa així com el règimde sancions de les persones que vulneren els límits de batuda o les sancions derivades de l’activitat cinegètica, a més de noves línies de subvencions per la captura del senglar o les armilles protectores de gossos, entre d’altres.

 

Tot i entendre l’enuig d’alguns caçadors i la preocupació compartida sobre l’encaix de les gosseres esportives en la normativa entre d’altres demandes del col·lectiu, considerem que aquesta vaga no respon ni representa la globalitat dels caçadors. La Territorial de Girona, així com la Federació Catalana, pensem que s’han fet avenços amb el Departament durant aquest any i que una vaga seria contraproduent perquè pensem que cal seguir amb les negociacions. Per tant, ni la Territorial ni la Federació secunden cap vaga indefinida i mantenen la voluntat de seguir amb les negociacions.

 

Qualsevol canvi del posicionament serà consultat, com no pot ser d’una altra manera, a tots elscaçadors federats de les comarques de Girona.

 

Girona, 29 d’agost del 2023.

 

Aquest comunicat ha estat aprovat per unanimitat de la junta de la Territorial de Girona.

<< Tornar