Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

DESCONTENTAMENT AMB ELS PARTITS POLÍTICS AL PARLAMENTFederació Catalana de Caça - Territorial de Girona 28/02/2023
El conjunt de caçadors i caçadores de Catalunya haurem de tornar a realitzar una aturada cinegètica i deixar de caçar si els parlamentaris catalans no són capaços d’atendre les nostres necessitats bàsiques

Parlamentaris catalans d’ERC, del PSC i de Junts, propers al sector animalista, posen en risc l’acord al qual la Federació Catalana de Caça va arribar amb la Conselleria d’Acció Climàtica per tal que fos necessari l’obtenció de nucli zoològic per les gosseres de caça a partir de 20 gossos allotjats.

Des de la Federació Catalana de Caça portem mesos treballant, primer amb la Conselleria d’Acció Climàtica i a les darreres setmanes amb les diferents formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya, per tal que després de vint anys es defineixi què és una gossera esportiva.

L’actual indefinició provoca sancions als caçadors tot i tenir els gossos en perfectes condicions sanitàries i en instal·lacions completament adequades.  Fa dos anys, la Conselleria d’Acció Climàtica es va comprometre a respectar el criteri interpretatiu actual pel qual no s’imposaven sancions quan el nombre de gossos no superava la vintena. Sembla ser que el Director General de Biodiversitat ha imposat el seu criteri a ERC reduint el nombre de gossos a quinze. La reducció del nombre de gossos implicarà una reducció en l’efectivitat de les caceres i per tant un augment en el nombre de senglars al medi amb més danys a l’agricultura, més accidents de trànsit i més riscos sanitaris.

A la Federació Catalana de Caça ens estem esforçant en explicar als diferents grups parlamentaris que els gossers no pretenen tenir una “patent de cors” per allotjar els animals sense garantir el seu benestar i en aquest sentit hem proposat que existeixi un registre d’aquestes instal·lacions i puguin ser inspeccionades pel propi Departament d’Acció Climàtica. Els únics responsables d’aquesta insostenible situació, com en el cas de la Llei de Caça, són els propis polítics del Parlament de Catalunya donat que fa dues dècades que haurien d’haver definit què és una gossera esportiva. En l’actualitat, tot i que les nostres gosseres compleixin amb tots els requisits sanitaris per obtenir l’autorització de nucli zoològic, les normatives municipals ens ho impedeixen.  

Un cop més, el Parlament de Catalunya donarà l’esquena als caçadors i caçadores de Catalunya no exercint la seva responsabilitat legisladora. Ens veurem obligats a tornar a la mobilització just en un moment on el propi Departament d’Acció Climàtica acaba de declarar l’emergència cinegètica a les províncies de Lleida i de Girona pels danys que conills i senglars provoquen als pagesos del nostre país. És responsabilitat dels parlamentaris catalans resoldre els problemes del país i no generar-ne més amb la seva inacció.

Els caçadors i caçadores catalans ens hem cansat de ser “funcionaris” amb obligacions i sense drets. Ja n’hi ha prou de demanar-nos esforços per reduir poblacions que afrontem amb els diners de la nostra butxaca i sacrificant temps d’estar amb les nostres famílies per a un Parlament que contínuament ens dona l’esquena. 

<< Tornar