Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

XERRADA INFORMATIVA SOBRE EL PROJECTE DE PRESERVACIÓ DEL TORD COMÚCartell Caça

Cartell Caça

Xerrada informativa sobre el projecte de preservació del tord comú

30/09/2021
El Proyecto Zorzales es presentarà el 7 d'octubre a Llers

El projecte per a la preservació del tord comú, el Proyecto Zorzales, és una iniciativa de Mutuasport i la Federació Espanyola de Caça tutelada per la Fundació Artemisan que busca coneixement sobre l'espècie per tal de garantir-ne el seu aprofitament cinegètic i la supervivència. Per tal de fer la seva tasca, obtenir informació de primera ma dels caçadors és molt important ja que seran dades de camp. 

Si hi esteu interessats, José Antonio Torres i Carlos Sánchez, de la Fundació Artemisan, explicaran el projecte a les diferents regions territorials de la Federació de Caça. En el cas de les comarques de Girona, la presentació serà el proper 7 d'octubre a la Sala del Castell de Llers (carrer de la Força, 4) a les 19.00. Podeu fer les inscripcions a info@fedcagir.cat. 

Durant la temporada 2020-2021, més de 300 caçadors es van sumar al “Proyecto Zorzales”. Van realitzar un total de 196 censos a peu a través de l'App Cens Data del Observatorio Cinegético. Aquests censos van cobrir un total de 104 quadrícules UTM 10 × 10 km., oferint una gran quantitat d'informació sobre aquestes petites aus.

 Des de la Federació Catalana de Caça i el conjunt de les seves Territorials animem als caçadors i caçadores de Catalunya a sumar-se, d’una manera activa a aquest tipus d’iniciatives (Coturnix, Proyecto Zorzales, Observatorio Cinegético, etc...) En bona mida, la defensa de la pràctica de l’activitat cinegètica als propers anys depen de comptar amb dades reals i contrastades sobre l’estat real, la població i els moviments migratoris de les diferents espècies cinegètiques.

 

El Proyecto Zorzales, que podreu conèixer de primera mà en aquestes xerrades presentades per José Antonio Torres i Carles Sánchez, de la Fundació Artemisan, és un projecte de ciència ciutadana que ha donat lloc a una xarxa de col·laboració entre caçadors i científics. A través d'aquesta xarxa, els caçadors comparteixen les seves dades de recomptes i captures de l'espècie. Mentrestant, els científics s'encarreguen de l'anàlisi i recopilació d'aquestes dades, sempre de manera confidencial.

 

Es tracta d'una iniciativa posada en marxa per Mutuasport Seguros Deportivos, en la seva aposta per potenciar el coneixement científic en l'activitat cinegètica. A més, compta amb la col·laboració de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza (RFEC) i les seves federacions autonòmiques, la Unidad de Investigación en Recursos Cinegéticos y Piscícolas de la Universidad de Córdoba y la Asociación de Zorzaleros Españoles.

 

Els interessats a participar al projecte podeu contactar amb la federació per obtenir tota la informació o mitjançant el correu electrònic zorzales@fundacionartemisan.com i el telèfon 639.714.368.

 

Per la seva banda, el Observatorio Cinegético és una plataforma col·laborativa entre caçadors i científics que conforma un sistema de monitorització d'espècies a nivell nacional, obtenint resultats vàlids i contrastables a través de censos d'espècies cinegètiques realitzats per col·laboradors de tot el país.

 

El Observatorio Cinegético és un projecte posat en marxa per Fundación Artemisan, la Federació Espanyola de Caça i Bineo Consulting, amb el patrocini de Hornady i Hart i la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia del Ministerio de Ciencia e Innovación.https://revistajaraysedal.es/proyecto-zorzales-caza-ciencia-segunda-temporada/
<< Tornar