Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

INTENT FALLIT DE RESTRINGIR LA CAÇA TENINT EN COMPTELA SITUACIÓ DEL COVID-19



Intent fallit de restringir la caça tenint en comptela situació del Covid-19

20/04/2020
Una proposta per prohibir el comerç i el consum d´animals salvatges podria haver tingut conseqüències de llarg abast per a la caça i la conservació de la natura a Europa ia tot el món.

El 16 d'abril, la majoria dels membres de Parlament Europeu (MEP) van votar en contra d'una perillosa esmena a la proposta de resolució sobre una "acció coordinada de la UE per combatre la pandèmia COVID-19 i les seves conseqüències"

 

L'esmena (enm. 79) sotmesa a votació va ser presentada pel grup d'Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica:

  

Destaca que el comerç i la cria d'animals salvatges amplifica els riscos per a la salut pública, combinant factors crítics per a l'aparició de zoonosis; demana a la Comissió i als Estats membres de la UE que advoquin per una prohibició mundial dels mercats d'animals salvatges i el seu ús en la medicina tradicional; insta la Comissió a presentar propostes legals per prohibir la importació, el comerç i el manteniment i consum d'animals salvatges a la UE, per tal de reduir el risc de futurs brots de zoonosi.

 

El resultat de la votació (veure AM 79) envia un missatge clar als grups de drets dels animals, que intenten explotar tots els mitjans per a restringir la caça i altres activitats d'ús sostenible a Europa a la llum de COVID-19:

 

186 eurodiputats a favor, 53 abstencions, 449 en contra

 

Ahir, FACE va contactar a tots els eurodiputats sobre aquesta esmena, subratllant, entre d'altres punts, que:

 

  • Ja hi ha normes estrictes i harmonitzades a la UE, com les regulacions de salut animal i seguretat alimentària de la UE i les regulacions de subproductes animals que estableixen alts estàndards de salut pública pel que fa al comerç d'animals salvatges tant dins de la UE com als productes animals que s'importen de tercers països a la UE, combinant factors crítics per a l'aparició de zoonosis.

  

  • El comerç d'animals salvatges ja està ben regulat a la UE.

  

  • El trànsit d'animals salvatges ja es reconeix com una prioritat a la UE, el que va portar al fet que se li dediquessin més recursos a nivell de la UE i dels estats membres. La UE té un pla d'acció contra el tràfic d'espècies salvatges.

 

Prohibir el consum d'animals salvatges a la UE tindria conseqüències de llarg abast per a la conservació de la natura a la UE i a tot el món, i afectaria negativament a activitats com la caça i la pesca, que estan ben regulades a nivell nacional.

 

L'eurodiputat Marc Dreosto, vicepresident de l'intergrup "Biodiversitat, caça, camp", va ser un dels primers eurodiputats a cridar l'atenció sobre aquesta esmena. El Partit Popular Europeu (PPE), Identitat i Democràcia (ID) i els grups conservadors i reformistes europeus (ECR) van votar en contra.

 

FACE i els seus membres esperen veure més intents a Brussel·les i a nivell nacional per a restringir la caça i altres activitats d'ús sostenible i continuaran monitorant iniciatives polítiques a diferents nivells en COVID-19.

 


 

INTENTO FALLIDO DE RESTRINGIR LA CAZA TENIENDO EN CUENTA LA SITUACIÓN DEL COVID-19

 

Una propuesta para prohibir el comercio y el consumo de animales salvajes podría haber tenido consecuencias de largo alcance para la caza y la conservación de la naturaleza en Europa y en todo el mundo.

 

 

El 16 de abril, la mayoría de los miembros del Parlamento Europeo (MEP) votaron en contra de una peligrosa enmienda a la propuesta de resolución sobre una "acción coordinada de la UE para combatir la pandemia COVID-19 y sus consecuencias" (enlace).

 

La enmienda (enm. 79) sometida a votación fue presentada por el grupo de Izquierda Unitaria Europea / Izquierda Verde Nórdica:

 

Destaca que el comercio y la cría de animales salvajes amplifica los riesgos para la salud pública, combinando factores críticos para la aparición de zoonosis; pide a la Comisión y a los Estados miembros de la UE que aboguen por una prohibición mundial de los mercados de animales salvajes y su uso en la medicina tradicional; insta a la Comisión a presentar propuestas legales para prohibir la importación, el comercio y el mantenimiento y consumo de animales salvajes en la UE, a fin de reducir el riesgo de futuros brotes de zoonosis.

 

El resultado de la votación (ver AM 79) envía un mensaje claro a los grupos de derechos de los animales, que intentan explotar todos los medios para restringir la caza y otras actividades de uso sostenible en Europa a la luz de COVID-19:

 

186 eurodiputados a favor, 53 abstenciones, 449 en contra

 

Ayer, FACE contactó a todos los eurodiputados sobre esta enmienda, subrayando, entre otros puntos, que:

 

  • Ya existen normas estrictas y armonizadas en la UE, como las regulaciones de salud animal y seguridad alimentaria de la UE y las regulaciones de subproductos animales que establecen altos estándares de salud pública con respecto al comercio de animales salvajes tanto dentro de la UE como a los productos animales que se importan de terceros países a la UE, combinando factores críticos para la aparición de zoonosis.

 

  • El comercio de animales salvajes ya está bien regulado en la UE.

 

  • El tráfico de animales salvajes ya se reconoce como una prioridad en la UE, lo que llevó a que se le dedicaran más recursos a nivel de la UE y de los Estados miembros. La UE tiene un plan de acción contra el tráfico de especies salvajes.

 

  • Prohibir el consumo de animales salvajes en la UE tendría consecuencias de largo alcance para la conservación de la naturaleza en la UE y en todo el mundo, y afectaría negativamente a actividades como la caza y la pesca, que están bien reguladas a nivel nacional.

 

El eurodiputado Marco Dreosto, vicepresidente del intergrupo "Biodiversidad, caza, campo", fue uno de los primeros eurodiputados en llamar la atención sobre esta enmienda. El Partido Popular Europeo (PPE), Identidad y Democracia (ID) y los grupos conservadores y reformistas europeos (ECR) votaron en contra.

 

FACE y sus miembros esperan ver más intentos en Bruselas y a nivel nacional para restringir la caza y otras actividades de uso sostenible y continuarán monitorizando iniciativas políticas a diferentes niveles en COVID-19.

 



www.face.eu/2020/04/failed-attempt-to-re...





<< Tornar