Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

1ER CAS DE MALALTIA HEMORRÀGICA VÍRICA DE LA TEMPORADA DETECTAT EN UNA LLEBRE TROBADA AL PLA D´URGEL1er cas de malaltia hemorràgica vírica de la temporada detectat en una llebre trobada al Pla d´Urgel

03/10/2019
Gràcies al conveni amb el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge, SEFAS, s´ha detectat i tractat aquest cas seguint el protocol, n´estem informats i podem mantenir-nos alerta i fer-ne seguiment.

Adjuntem l’informe (a sota) d’una llebre trobada malalta i posteriorment morta el 19/09/19 al Palau d'Anglesola, comarca del Pla d’Urgell, per un caçador. Es tracta del primer cas de Malaltia Hemorràgica Vírica de la temporada. El SEFAS enviarà les mostres al LaSAC.

 

Cal que recordem que el protocol de detecció de la Mixomatosi segueix actiu i que també serveix per detectar casos de vírica hemorràgica. És important també confirmar la malaltia en conills i recollir exemplars si es dóna un brot per fer un seguiment dels virus presents.

 

De moment sembla que els casos en llebres segueixen sent casos que apareixen en àrees compartides amb conills i que són aquests últims els que mantindrien el virus en l’entorn. Tot i això, ja sabem que les malalties són processos actius i que els seus agents poden canviar i alterar el seu comportament (per exemple, provocant una major mortalitat). Preguem que tots i totes ens manteniguem atents al camp.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.Informe resultats Estudi Anatomopatològic del Pla de Vigilància Sanitària Passiva de Fauna Salvatge
<< Tornar