Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

DEMANEM ALS PARTITS POLÍTICS UNA LLEI D’ACCÉS AL MEDI AMBIENTEleccions 14F

08/02/2021
La Territorial de Girona considera que cal posar al dia els usos del bosc per adaptar-ho a la realitat actual

La Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça demana als partits polítics que es presenten a les eleccions catalanes el proper 14 de febrer la valentia de posar ordre a la realitat del medi natural actual. 

 

Per això, es proposa la redacció d’una nova Llei catalana d’Accés al Medi Ambient. Un treball de fons que es vol consensuat (entre polítics i sectors com el nostre) i que afronti els problemes actuals. A més, això ha de servir per donar un marc on quedin clares les responsabilitats i activitats que s’hi realitzen. 

 

Darrerament, l’increment de la pràctica esportiva afecta els usos al bosc i es produeixen incidents perquè l’actual marc legislatiu s’ha quedat petit i antiquat. La Llei d’Accés Motoritzat al Medi no dona resposta a la realitat. Aquest fet va lligat a un creixement constant de la idea que els boscos són de tothom quan en realitat tenen, en la majoria de casos, uns propietaris privats que se n’han de fer responsables. 

 

Darrerament, s’estan obrint corriols per a corredors, ciclistes o motoristes sense cap mena de respecte ni el permís dels propietaris i no tothom respon per aquests fets. De fet, un dels pocs que paga per fer la seva activitat als boscos són, precisament, els caçadors. 

 

La petició torna a servir per posar de manifest la voluntat dels caçadors de posar solucions a la convivència a l’entorn natural. Una realitat que contrasta amb la victimització cap al nostre col·lectiu. Per tot plegat doncs, emplacem els partits polítics a comprometre’s a tirar endavant aquesta nova Llei d’Accés al Medi Ambient en la propera legislatura. 

<< Tornar