Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

LA FEDERACIÓ DE CAÇA DE GIRONA DENUNCIA EXCÉS DE ZEL DELS AGENTS RURALS EN L’APLICACIÓ DE LA NORMATIFederació Catalana de Caça - Territorial de Girona 07/01/2021
El passat cap de setmana es va denunciar a dos caçadors que feien una batuda a Castellar de n’Hug i que havien traspassat per tan sols 20 metres el límit del Ripollès

El passat 2 de gener, els Agents Rurals van denunciar a dues persones que estaven de batuda per haver entrat a dins la comarca del Ripollès mentre aquesta estava amb un tancament perimetral. Els Agents Rurals van fer pública la seva intervenció amb una informació que obviava dades essencials.

Des de la Representació Territorial de Girona s’ha tingut coneixement per part del president de l’Àrea de Caça de Gombrèn G-10151 que es va informar a través dels canals pertinents a la Generalitat de que es faria una batuda el dissabte dia 2 de gener entre els termes municipals de Gombrèn (Ripollès) i Castellar de N’Hug (Berguedà). Les dues persones denunciades resideixen a la Selva però estaven inscrites com pertoca a la batuda ja que paguen el passi anual de les àrees de caça i portaven tota la documentació a sobre, tal i com van constatar els Agents Rurals que els van denunciar.

El motiu de la denúncia rau en que aquestes dues persones estaven en terme municipal del Ripollès quan se’ls va aturar. Un extrem que és cert si bé, en el moment de la denúncia, el GPS marcava que havien creuat el límit del terme per poc més de 20 metres.

La denúncia i la difusió dels Agents Rurals ens sembla excessiva en un entorn natural on es fa difícil trobar les delimitacions i un excés de zel en l’atribució de les seves funcions.

Les dues persones que van arribar a aquest punt ho van fer per un problema d’orientació de la zona ja que van quedar en una carretera sense sortida per travessar un curs fluvial que marca el límit entre Berguedà i Ripollès. Un fet que va passar, precisament, perquè els caçadors apliquen protocols antiCovid i es reparteix a la gent en grups bombolla per evitar el risc de contagi.

A més, els Agents els van requisar les armes de caça per una infracció que ens sembla del tot menor veient altres casos flagrants. De fet, la Generalitat mostra més consideració cap a festes il·legals de Cap d’Any que no pas cap a dos caçadors que havien trencat per un error d’orientació el confinament comarcal per tan sols 20 metres.

Lamentem la manera com els Agents Rurals expliquen el cas i obvien part d’aquesta informació en les seves comunicacions. Els hi demanem comprensió en aquestes activitats a l’entorn natural i que procedeixin a la devolució de les armes als seus propietaris.

<< Tornar