Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · CIRCULARS TERRITORIAL

APROVADA LA MOBILITAT DE CAÇADORS/ES A CATALUNYA PER REALITZAR BATUDES DE SENGLARAPROVADA LA MOBILITAT DE CAÇADORS/ES A CATALUNYA PER REALITZAR BATUDES DE SENGLAR

APROVADA LA MOBILITAT DE CAÇADORS/ES A CATALUNYA PER REALITZAR BATUDES DE SENGLAR

APROVADA LA MOBILITAT DE CAÇADORS/ES A CATALUNYA PER REALITZAR BATUDES DE SENGLAR

05/11/2020
La Generalitat de Catalunya aprova la mobilitat dels caçadors i caçadores a Catalunya per la realització de batudes prèvia comunicació simplificada de l´actuació i la llista de participants

Gràcies a la feina de la Federació Catalana de Caça, amb el suport de les diferents Territorial, es facilita l’opció de realitzar batudes ordinàries de senglar i la mobilitat controlada dels participants en aquestes

 

No podem oblidar, mal que ens pesi, que la situació actual és delicada i que cal fer un esforç entre tots/es per respectar les restriccions, disminuir la nostra mobilitat dins el possible, mantenir les distàncies de seguretat i augmentar la neteja i la higiene.

 

Dit això, des de la Federació Catalana de Caça, com a representants dels caçadors/es de Catalunya, hem treballat des del primer moment per traslladar al Govern les conseqüències nefastes d’una paralització de l’activitat cinegètica sense menystenir els reptes que suposa la pandèmia a tots els nivells.    

 

Això significa que com a col·lectiu no podem deixar de ser conscients del moment difícil en el que ens trobem, hem de vetllar per complir les normes encara que hagin canviat la nostra manera de desenvolupar l’activitat (especialment en les actuacions grupals) i pensar en el benestar de companys/es. Però alhora, no podem obviar que la nostra activitat és essencial i que el servei que es presta a molts nivells a la societat no pot parar-se sense conseqüències (encara que molta gent no en sigui conscient).

 

Agraïm al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que malgrat les dificultats, hagi treballat amb nosaltres per facilitar el procés per poder desenvolupar batudes i ajudar així a mantenir, dins el possible, un control cinegètic molt necessari, d’especial rellevància pel que fa a:

 

  • L’amenaça de la Pesta Porcina Africana (PPA) sobre l’importantíssim sector porcí de Catalunya.
  • El control de danys a l’agricultura, en un moment tan vulnerable pel camps com és el de la sembra
  • El control de sobrepoblacions que ajuda a mantenir l’equilibri i evitar zoonosis (malalties que els animals poden contagiar als éssers humans).
  • La disminució de risc d’accidents de trànsit amb fauna cinegètica  

 

D’aquesta manera, el Procicat ha establert el següent:

 

Les batudes ordinàries del porc senglar (exceptuant la zona de Collserola) es podran realitzar sense restriccions de moviments a tot Catalunya durant el cap de setmana (de divendres a diumenge), sempre i quan el titular del terreny cinegètic hagi comunicat 24 hores abans de la seva realització mitjançant un correu electrònic a batudescovid.agricultura@gencat.cat totes les dades de batuda i la relació de persones que hi participaran.

 

Qualsevol persona participant en aquestes batudes, haurà de portar en tot moment una còpia d’aquest formulari on ha de constar les seves dades personals, així com el certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 degudament complimentat.

 

Respecte a Collserola, el PROCICAT manté les restriccions de mobilitat i en cap de setmana (de dissabte a diumenge), temporalment, NO es podran fer les batudes de porc senglar en cap cas.

 

Divendres, les batudes de senglar es poden dur a terme sense restriccions de moviment, sempre i quan el titular del terreny cinegètic ho hagi comunicat 24 hores abans de la seva realització mitjançant un correu electrònic a la bústia abans esmentada.

 

Pel que fa a la resta de dies de dilluns a dijous, les batudes de senglar es poden fer sense restriccions de mobilitat, inclosa la zona de Collserola.

 

Des de la Federació Catalana de Caça, som conscients que aquest pas aconseguit avui no satisfà al conjunt del col·lectiu i seguirem treballant perquè tan aviat com sigui possible, tots/es puguem seguir desenvolupant la nostra activitat amb la màxima normalitat.  

 

Mentrestant, és responsabilitat de tots/es com a col·lectiu, demostrar que l’activitat és totalment segura i que seguim totes les recomanacions de seguretat, distància i higiene que cal mantenir, per la nostra seguretat i la d’aquells/es que ens envolten.

 

Moltes gràcies.

 

Clicad para obtener los documentos necesarios para hacer las tramitaciones correspondientes.

 

NOTA INFORMATIVA SOBRE LES RESTRICCIONS DE L'ACTIVITAT CINEGÈTICA 05/11/2020

 

CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT PER LA CRISI SANITARIA DE LA COVID-19

 

FORMULARI COMUNICACIÓ DE BATUDES

<< Tornar