Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

SOL·LICITUD D’INFORMACIÓ SOBRE LES ACTUACIONS EXCEPCIONALS EFECTUADES PEL COS D’AGENTS RURALSSol·licitud d’informació sobre les actuacions excepcionals efectuades pel cos d’Agents Rurals

Sol·licitud d’informació sobre les actuacions excepcionals efectuades pel cos d’Agents Rurals

20/05/2020
carta al director general dels Agents Rurals, el Sr. Marc Costa sol·licitat informació sobre diferents aspectes vinculats amb les qüestionables actuacions de membres del CAR en la realització d’actuacions excepcionals per danys a l’agricultura a Girona

Davant les queixes que hem rebut durant els darrers mesos d’abril i maig societats de caçadors i el malestar que això ha provocat a tot el col·lectiu, així com les lamentables imatges del tractament que a les peces caçades, m’adreço a vostè per:

 

SOL·LICITAR INFORMACIÓ EN RELACIÓ A LES ACTUACIONS EXCEPCIONALS EFECTUADES PEL COS D’AGENTS RURALS

 

En concret volem saber quin és el cost que està representant pel conjunt dels catalans aquestes actuacions al 2020. Quin nombre d’agents participen, quin volum d’hores de feina es dediquen i quin cost públic representen tant si es paga un plus per nocturnitat o perillositat com si es compensen amb dies de festa. Quin ha estat el cost d’adquisició de  vehicles destinats a aquestes funcions i la seva adaptació en quant a mesures de seguretat per poder disparar des de ells. Quilometratge efectuat cada jornada. Munició utilitzada (quantitat i tipologia). Volem saber el resultat de les actuacions (nombre de porcs abatuts). Actes de comprovació dels danys efectuades pel CAR i les resolucions dels serveis territorials del DARPA que autoritzen les actuacions. Per últim volem saber qui és el tractament que li  donen a les peces caçades, si es recullen en tots els casos i quin és el cost de la seva incineració.

 

A la vegada volem saber si teniu un registre de quines són les mesures encaminades a evitar els danys als conreus que des del mateix cos d’Agents Rurals heu comprovat que implementat els pagesos de les zones de Canet d’Adri, Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Cruïlles i Calonge.

 

Cal una reflexió sobre el cost econòmic de determinades actuacions del CAR i el pressupost que podria suposar el tancament de determinades finques agrícoles que es queixen de forma reiterada d’aquesta problemàtica però no dediquen ni esforç ni recursos per evitar els danys. Tinguem present que el factor que determina en major mesura les altes densitats de senglar és el fàcil accés al menjar.

 

Ara mateix, en determinades zones de la província, s’està actuant en benefici de l’interès del  sector agrícola i es deixen de banda actuacions tant importants com aquestes que podrien revertir en altres àmbits d’interès general. A tall d’exemple, en espècies tan singulars com la perdiu xerra, portem anys advertint que als prats de muntanya on cria es constata la presència de porcs senglars, que tant pels danys que causen als prats, com per la predació que causen sobre la perdiu fan minvar la seva productivitat.

 

M’agradaria recordar que a la província de Girona hi ha molt pocs punts en els quals es generin discrepàncies entre aquests dos col·lectius: l’agrari i el cinegètic, que de forma general, anem  agafats de les mans per treballar pel bé comú.

 

Josep Blanquera Cabarrocas, president de la Representació Territorial de la FCC a Girona

 

 

<< Tornar