Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

L´ESCOLA D´HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA ACULL UNA JORNADA DE PROMOCIÓ DE LA CARN DE CAÇA SILVESTREL´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

L´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

L´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

L´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

L´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

L´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona acull una jornada de promoció de la carn de caça silvestre

04/02/2020
Saludable, saborosa, versàtil..., essència i naturalesa de la cuina elaborada amb carn de caça silvestre

El passat divendres 31 de gener l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona va acollir una nova jornada divulgativa i formativa, organitzada per Asiccaza, amb l'objectiu de promocionar el consum de la carn de caça silvestre i impulsar la seva utilització, tant a títol particular com als restaurants. L'acció va consistir en una classe magistral sobre cuina de caça a càrrec del gran cuiner català Sergi de Meià i que va comptar també amb la presència de Josep Blanquera, president de la Representació Territorial de la FCC a Girona

 

El reconegut xef català, Sergi de Meià, propietari de l'restaurant de nom homònim situat al carrer Aribau de Barcelona, va ser el brillant conductor d'aquesta fantàstica jornada de promoció de l'ús de la carn de caça a les nostres cuines. Al davant, els alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, un dels centres formatius vinculats amb la restauració amb més prestigi i trajectoria de Catalunya.

 

Sense cap dubte, una jornada molt especial per aquest gran cuiner nascut a Esplugues però fill adoptiu de la localitat lleidatana de Vilanova de Meià, origen de la seva família; especial i en certa mesura emotiva, en primer lloc per la pròpia responsabilitat d'impartir una classe de cuina davant d'aquells i aquelles que poden esdevenir una part significativa del futur de la cuina catalana i, en segon lloc, per que tornava a l'escola que el va veure néixer com a cuiner, ja que és aquí on va començar la seva formació en cuina. Emocionant i bonic el retrobament que va tenir amb un dels seus antics professors.

 

La jornada, organitzada per l'Associació Interprofessional de la Carn de Caça (Asiccaza) en el marc de tot un seguit de jornades formatives i de divulgació que està duent a terme en diferents escoles d'hostaleria d'Espanya, va començar amb el saluda als assistents per part de Jaume Hurtado, gerent Asiccaza. En el transcurs de la seva intervenció va explicar als  presents el treball que està realitzant aquesta organització en benefici de la comercialització de la carn de caça silvestre i a l’hora de posar en valor les bondats, beneficis i característiques d'aquest fantàstic producte, una carn de proximitat, sostenible, 100% natural i amb uns altíssims valors nutricionals i unes possibilitats i versatilitat culinàries amplíssimes.

 

Jaime Hurtado també va destacar el fet de que Espanya és un dels principals productors de carn de caça d’Europa, un fet que contrasta amb el baix nivell de consum, circumscrit a hores d'ara a l'àmbit dels caçadors i caçadores, sent el consumidor de Centre Europa el destinatari de la major part de la carn de caça produïda en el conjunt de l'Estat; un fet que a través d'accions com aquestes la Interprofessional de la Carn de Caça vol revertir. La seva intervenció va acabar amb la presentació d'un interessant vídeo corporatiu sobre el treball realitzat per Asiccaza.

 

La intervenció de Jaume Hurtado va donar pas a la de l'cuiner i empresari Sergi de Meià qui, molt ben assistit per un grup d'alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona i diferents professors, va preparar sis fantàstiques receptes, que mostraven un delicat equilibri entre la cuina tradicional i la d'avantguarda, elaborades amb diferents carns de caça (llebre, tórtora, cérvol, senglar, perdiu, etc ...). La intervenció de Sergi de Meià va anar molt més enllà del que podria considerar-se una classe de cuina a l'ús, transmetent en tot moment als i les joves “projectes” de cuiners i cuineres la seva gran professionalitat davant els fogons i els seus vastos coneixements, tant a la hora de cuinar com sobre les característiques i tracte dels productes i en gestió empresarial, facilitant als assistents profitosos i interessants consells professionals / empresarials fruit de la seva dilatada trajectòria com a cuiner i empresari de la restauració.

 

El cuiner de Vilanova de Meià va incidir en nombroses ocasions sobre la necessitat d'utilitzar i consumir productes de temporada, de proximitat i qualitat, així com a l'hora d'obtenir el màxim aprofitament de tots els productes emprats i evitar el malbaratament imperdonable d'aliments. Passió, professionalitat, experiència, il·lusió, un luxe de sessió formativa.

 

Sense cap dubte una experiència absolutament enriquidora que va obrir els ulls a molts dels presents sobre les grans possibilitats culinàries i qualitats organolèptiques que ofereix la carn de caça silvestre, un producte que d'altra banda pot permetre a aquests possibles empresaris / ries del sector marcar el fet diferencial del seu restaurant a través d'l'ús de la carn de caça.

 

Gran iniciativa que va comptar també amb el tot el suport de la Federació Catalana de Caça i de la Representació Territorial de la FCC a Girona, que van estar representades en aquesta jornada per part del senyor Josep Blanquera, president de la Federació de Girona.

 

<< Tornar