Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

ELS CAÇADORS I CAÇADORES, ESTRATÈGICS PER A L’ESTUDI DE LES ESPÈCIES CINEGÈTIQUES A CATALUNYAEls caçadors i caçadores, estratègics per a l’estudi de les espècies cinegètiques a  Catalunya

Els caçadors i caçadores, estratègics per a l’estudi de les espècies cinegètiques a  Catalunya

27/08/2019
En 2019, la FCC, amb les diferents territorials i la col·laboració de 20 societats, ha impulsat un innovador projecte de millora d’habitats per a les espècies de caça menor

Aquest projecte, crucial per tal d’afavorir les poblacions d’espècies de caça menor, especialment la tórtora i la perdiu roja, ja és una realitat gràcies a l’acord adquirit amb la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi i la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

 

En aquest sentit, és de vital importància per a l’èxit del projecte que si captureu un ocell anellat, ja sigui una tórtora o altres espècies, informeu als respectius organismes que en porten el seguiment i faciliteu el número i les lletres de les anelles, la groga o RFDI tag i la metàl·lica, així com la data i lloc de la captura.

 

Envieu la informació a qualsevols de les dues adreces:

 

En relació a les dues fotografies que il·lustrem aquest article comentar-vos que corresponen a un mascle de tórtora comuna anellat a la reserva de Mas de Melons l’1 d’agost del 2018 en el marc de l’estudi realitzat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya impulsat per la SDG d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental del DARP. Aquest exemplar va ser caçat el passat 22 d’agost al vedat de Castelldans. Aquestes dades de captures, conjuntament amb les dades sobre la migració i ecologia reproductiva que s’estan obtenint de l’espècie, seran claus per la seva gestió i conservació.

 

APP de la Federació, una eina bàsica per la recollida de dades sobre l’activitat cinegètica a Catalunya

 

En relació amb la recollida de dades sobre l’activitat i cinegètiques i les diferents espècies objecte d’aprofitament cinegètic, cal recordar que des de fa uns mesos tots els caçadors i caçadores federats disposeu d’una útil i pràctica APP per a telèfons mòbils, impulsada per la Federació Catalana de Caça, que marcarà, un abans i un després en la recollida de dades. Aquestes dades seran crucials per poder defensar, gestionar i argumentar la caça amb coneixement de causa i solidesa. 

 

En aquest sentit, cal recordar que la vostra col·laboració i aportació de dades esdevé cabdal. Si encara teniu l’aplicació, és molt important que la descarregueu al vostre mòbil i la feu servir. Si sou constants i veraços  en l’aportació de dades, es recopilarà una informació molt valuosa que ens posaria en una situació molt favorable a l’hora de defensar amb dades reals i fefaents la nostra activitat, ja que ningú,  excepte els caçadors i caçadores pot accedir a recollir aquest tipus de dades d’una manera tan directa i efectiva i amb un número de persones tan gran.

 

Un cop tingueu l’APP instal·lada, portareu al mòbil tota la informació personal rellevant; la vostra Territorial i Societat, el vostre tipus d’assegurança i cobertures, el número de llicència federativa i d’emissora (si en teniu) i el període de validesa de la vostra llicència.

 

També tindreu a l’abast l’adreça i el contacte amb les Representacions Territorials i la Federació Catalana de Caça. Podreu consultar les notícies de caça, el Pla Alfa (recordeu que si s’activa el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendis no podem anar a caçar), la informació meteorològica i el calendari de fases lunars.

 

Hi ha un servei de missatges mitjançant el qual la Federació, presidents o tècnics poden contactar amb vosaltres per a facilitar-vos informació en qualsevol àmbit. I finalment, l’apartat de Formularis, on cal apuntar les sortides, les caceres i els avistaments. En l’apartat de batudes, caldrà que el responsable de cada colla introdueixi les dades. Per això, cada president s’haurà de posar en contacte amb la FCC i donar d’alta al president i cap de colla. 

 

Gaudiu amb salut i seny de la mitja veda.

  • Respecteu distàncies de seguretat, i els números de captura establerts per a cada espècie, (20 guatlles, 8 tórtores).
  • Recolliu les beines i deixeu l’indret on heu caçat net.
  • Moltes gràcies per la vostra inestimable i necessària col·laboració.

 

<< Tornar