Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

MÉS DE 200 PARTICIPANTS A LA JUNTA GENERAL DE COLLES DE GIRONAMés de 200 participants a la Junta General de Colles de Girona

Més de 200 participants a la Junta General de Colles de Girona

20/05/2019
La seguretat a les batudes de caça, la PPA o la situació de l’escorxador de Ribes de Freser van ser alguns dels punts de l’ordre del dia tractats en aquesta trobada, duta a terme a l’Auditori Manel Xifra de Girona el dissabte 18 de maig

El passat dissabte 18 de mai vaig tenir lloc la tradicional trobada anual dels caps de colla de la província de Girona en el decurs de la qual es van tractar diferents temes d’interès com ara la posada en marxa de l’escorxador de Ribes de Freser; un equipament que per diferents problemes burocràtics i amb l’empresa gestora de l’espai, ha vist com la seva obertura s’ha retardat en el temps. Finalment, es va informar als assistents que tot sembla indicar que aquest esperat i necessari escorxador estarà operatiu a finals d’agost o principis de setembre.

 

 

Per altra banda, es va posar en coneixements dels presents l’important acord de col·laboració establert entre la Societat de Caçadors el Cartutxo de Cruïlla, Monells i Sant Sadurní d’Heura i els pagesos del municipi. Aquest conveni té com objectiu millorar les relacions i col·laboració entre aquests col·lectius per tal de cercar solucions coordinades i compatibles amb el desenvolupament de l’activitat cinegètica a la zona i evitar els danys provocats als conreus per les superpoblacions d’algunes espècies cinegètiques com el senglar.

 


La seguretat a les batudes va ocupar bona part de la jornada. En aquest sentit, es van recordar alguns dels principals consells i mesures de seguretat a tenir en compte alhora de realitzar les batudes. Així mateix, es va anunciar la celebració per al proper estiu d’una nova jornada formativa sobre seguretat a les batudes.

 

La Pesta Porcina Africana també va ocupar l’interès dels participants a la junta. En aquest punt es va recordar la importància de que el col·lectiu de caçadors i caçadores de Girona mostri el seu compromís i col·laboració en la prevenció i detecció de qualsevol possible focus d’aquesta malaltia, tal i com ja es va explicar a les trobades dutes a terme a Vic i Llers..


Aquest fòrum també va servir per realitzar una valoració de Girocaça. En aquest sentit, es va destacar l’èxit i excel·lent acollida dels tastets de carn de caça oferts als assistents a la fira, amb el conill, la becada, el faixà el cabirol, l’isard, la daina i el cérvol  com a principals protagonistes. L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona va estar l’encarregada de cuinar i servir aquest més de 2.000 platets.  

 

Els assistents a la trobada també van tenir l’oportunitat de conèixer la nova APP creada per la Federació Catalana de Caça que servirà, entre altres aspectes, per registrar d’una manera àgil i senzilla les captures, avistaments etc.   En el decurs de la jornada també es va parlar d’altres temes com la tramitació de les sol·licituds de caceres per danys a l’agricultura, el decret de comercialització de carn de caça, l’ordre de vedes, precintes, etc.


En aquesta junta, presidida per Josep Blanquera, president de la Representació Territorial de la FCC a Girona, també van comptar amb la presència i participació, responen a diferents consultes plantejades pels assistents, de la senyora Elisabet Sánchez, directora dels serveis territorials del DARP a Girona.

<< Tornar