Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA INSTA AL PRESIDENT DE LA RFEC A DEIXAR EL CÀRREC DE MANERA INMEDIATALa Federació Catalana de Caça insta al president de la RFEC a deixar el càrrec de manera inmediata

24/04/2019

De manera unànime i consensuada, la Junta Directiva de la Federació Catalana de Caça vol manifestar el seu més absolut rebuig al respecte de la decisió presa de forma individual per part del president de la RFEC, el senyor Ángel López Maraver, de presentar-se com a candidat a Eurodiputat per les llistes del partit polític VOX a les properes eleccions al Parlament Europeu, que tindran lloc el diumenge 26 de maig, tot simultaniejant la representació dels caçadors i caçadores a nivell estatal, quelcom que entenem com absolutament incompatible.

 

Som conscients de que hem de respectar, i respectem, les opcions polítiques personals de cadascú; però creiem fermament en la necessitat de que institucions com les nostres no estiguin polititzades. Entenem que la decisió de significar-se o optar per un determinat partit, sigui el que sigui, sense renunciar de manera prèvia al càrrec de president de la RFEC vincula a tot el col·lectiu a unes determinades sigles polítiques; un fet que no pot estar més allunyat de la realitat i de la voluntat dels caçadors i caçadores de Catalunya i de la resta de l’Estat.

 

Per altra banda, malauradament la seva decisió personal tira per terra, en gran mesura, els esforços d’aquesta Junta Directiva i els d’altres comunitats autònomes a l’hora d’iniciar campanyes com #lacaçatambévota on la imparcialitat política de les institucions ha estat una màxima.  Com ja hem dit amb anterioritat, la caça és un exemple de transversalitat en quant a la diversitat de perfils que componen el col·lectiu de caçadors i caçadores i una decisió com la del Sr. Maraver compromet d’una manera directa la pluralitat del col·lectiu.


Per tot això, diversos presidents autonòmics hem forçat la convocatòria urgent d’un comitè interautonòmic de la RFEC per al proper dilluns 29 d’abril. Esperem trobar una sortida ràpida i pactada a l’actual crisi, que en qualsevol cas passa per la sortida d’Angel López Maraver de la presidència de la RFEC, en cas contrari la Federació Catalana de Caça demanarà la seva dimissió immediata.

<< Tornar