Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE CAÇADORS I PAGESOS DE CRUÏLLA, MONELLS I SANT SADURNÍ DE L´HEURAAcord de col·laboració entre caçadors i pagesos de Cruïlla, Monells i Sant Sadurní de l´Heura

15/04/2019
Ambós col·lectius signen un conveni, que servirà per compatibilitzar d’una manera consensuada la caça amb les accions control adreçades a paliar els danys provocats l’agricultura per algunes espècies cinegètiques com el senglar.

El passat dijous 11 d’abril la seu de l’ajuntament de les poblacions de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura va servir de punt de trobada per la celebració d’aquesta necessària i, a la fi, profitosa reunió que va servir per signar un acord de col·laboració entre els pagesos d’aquests municipis i els caçadors de la zona, integrats a la societat de caçadors El Cartutxo. Aquest acord té com objectiu millorar les relacions i col·laboració entre aquests col·lectius per tal de cercar solucions coordinades i compatibles amb el desenvolupament de l’activitat cinegètica a la zona i evitar els danys provocats als conreus per les superpoblacions d’algunes espècies cinegètiques com el senglar.

 

En aquesta trobada, a més de la presència i mediació del Sr. Salvi Casas, alcalde del municipi,  que inclou les poblacions de les Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, vam comptar amb la presència de la senyora Elisabet Sánchez, directora del DARP a Girona i el cap dels Forestals Sr. Ignasi Dalmases. Josep Blanquera i Toni Bosacoma van participar en representació de la Federació de Caça de Girona, mentre que Joan Fita i Jordi Feliu, president i cap de colla  respectivament, van representar als caçadors i caçadores de la societat El Cartutxo; Miquel Mates, Jordi Regencós i Jordi Mont, van posar la veu i la representació als pagesos de la zona.

 

Finalment, pagesos i caçadors van signar un positiu acord de col·laboració que ha servit per deixar de banda les petites diferències de criteri existents sobre com afrontar els danys a l’agricutura causats, fonamentalment, pels senglars i la pràctica sostenible de l’activitat cinegètica, establint d’aquesta manera les bases d’una col·laboració ferma i duradora, que podrà satisfer les necessitats i problemàtiques de tothom.

<< Tornar